Bos van der Burg Advocaten Zoetermeer

http://www.mr-online.nl/juridisch-nieuws/23559-adolescentenstrafrecht-treedt-in-werking

Het adolescentenstrafrecht treedt 1 april in werking. Het kabinet wil hiermee de criminaliteit van risicojongeren beter en effectiever aanpakken door de rechter van een breder pakket aan maatregelen te voorzien. De rechter kan afhankelijk van de ontwikkeling van de jongere kiezen voor het jeugdstrafrecht of het gewone strafrecht. Het adolescentenstrafrecht kan worden toegepast op jongeren van 16 tot 23 jaar.

Het jeugdstrafrecht en het gewone strafrecht blijven gewoon naast elkaar bestaan. Door het adolescentenstrafrecht wordt de grens tussen het jeugdstrafrecht en het gewone strafrecht flexibeler. Hierdoor kunnen rechters de meest passende maatregel voor de jongere opleggen.

De kern van het adolescentenstrafrecht is dat de rechter aan jongeren die een strafbaar feit plegen op het moment dat ze ouder dan 16 zijn, maar nog geen 23 jaar, meer dan voorheen rekening houdt met de ontwikkelingsfase van de jongere. De nieuwe wet geeft de rechterlijke macht een grotere keuze aan sancties voor deze adolescenten, omdat tot het 23ste jaar ook het jeugdstrafrecht kan worden toegepast.

Klik voor het hele bericht hier.

Bron: Mr Online.nl

BOS VAN DER BURG serves a wide range of commercial clients, from the small and medium-size enterprise sector to listed funds, as well as non-profits, institutions and governments. BOS VAN DER BURG also provides legal advice to private individuals and acts as counsel in court proceedings.

BOS VAN DER BURG takes a full-service, proactive approach to the work we do for our clients, focusing on solutions and getting things done quickly. Our firm is characterised by short communication lines and high-quality service, all at competitive rates that we explain to our clients in advance. With our firm, you always know where you stand.

Bos van der Burg is member of Pragma International, a worldwide netwerk of law and consulting firms. 

Published by