Bos van der Burg Advocaten Zoetermeer

Raad: Kindgebonden budget geen inkomen

Het bedrag aan partneralimentatie mag niet worden verlaagd omdat een ouder al kindgebonden budget ontvangt. Het budget mag de onderhoudsbijdrage voor de ex-partner niet beïnvloeden.

Dat heeft de Hoge Raad vandaag bepaald in prejudiciële procedure, daarbij legt een lagere rechter een vraag voor aan de raad in een lopende procedure.

Het gerechtshof in Den Haag wilde van de raad weten of bij partneralimentatie rekening moet worden gehouden met het kindgebonden budget dat de ouder, die recht heeft op partneralimentatie, al ontvangt. Als het kindgebonden budget als inkomen aangemerkt wordt, zou de partneralimentatie lager kunnen uitvallen.

De raad redeneert dat het kindgebonden budget moet worden besteed aan de kinderen. Het is niet bestemd om te voorzien in het levensonderhoud van de verzorgende ouder. De behoefte aan partneralimentatie van deze ouder verandert dus niet door het kindgebonden budget, daarmee is het korten op partneralimentatie niet van toepassing.

Bron: de Telegraaf

BOS VAN DER BURG serves a wide range of commercial clients, from the small and medium-size enterprise sector to listed funds, as well as non-profits, institutions and governments. BOS VAN DER BURG also provides legal advice to private individuals and acts as counsel in court proceedings.

BOS VAN DER BURG takes a full-service, proactive approach to the work we do for our clients, focusing on solutions and getting things done quickly. Our firm is characterised by short communication lines and high-quality service, all at competitive rates that we explain to our clients in advance. With our firm, you always know where you stand.

Bos van der Burg is member of Pragma International, a worldwide netwerk of law and consulting firms. 

Published by