mr. M. (Marcel) Smit

Advocaat

079 320 33 66
Linkedin


Curriculum Vitae

Marcel studeerde in 2008 af aan de Universiteit Leiden met als master straf- en strafprocesrecht. Direct na zijn studie is hij gaan werken bij een grote verzekeraar in de algemene civiele advies- en procespraktijk met arbeidsrecht en watersport als bijzondere specialisaties. In 2018 is hij overgestapt naar Bos Van der Burg advocaten. Marcel is juridisch breed georiënteerd, heeft een grondige kennis van het civiele recht en ruime proceservaring. Hij staat bedrijven en particulieren bij in uiteenlopende civiele kwesties, waaronder ook in de meest complexe zaken.

Zijn praktijk richt zich voornamelijk op het aansprakelijkheids- en verbintenissenrecht, arbeidsrecht, beslagrecht, incasso’s en bouwrecht. Daarnaast beslaat een groot gedeelte van zijn praktijk zaken op het gebied van watersport en (plezier)vaartuigen.

Marcel houdt van een praktische insteek en een duidelijke communicatie met zijn cliënten. Zorgvuldigheid staat bij hem hoog in het vaandel. Gecombineerd met zijn brede juridische kennis, komt hij snel tot de kern van de zaak en vindt hij de juiste oplossingen voor zijn cliënten. Marcel is veelvuldig te vinden in de zittingszaal en procedeert waar nodig bij de rechtbank en het gerechtshof, maar ook bij andere instanties, zoals de raad van arbitrage voor de bouwgeschillen of andere (geschillen)commissie en instanties.

Daarnaast is Marcel een zeiler en is hij in het verleden kort werkzaam geweest als jachtmakelaar, waardoor hij veel kennis en ervaring heeft in de wereld van de watersport en van (plezier)vaartuigen. Een belangrijk deel van zijn praktijk richt zich dan ook op geschillen in de watersport en in het bijzonder op zowel zeilboten als motorboten.

Marcel is lid van de volgende specialisatieverenigingen:

  • De Vereniging voor Arbeidsrecht (VvA)
  • De Vereniging van incasso- en procesadvocaten (VIA)

Contact

Forum Fontanus
Röntgenlaan 31
2719 DX Zoetermeer
+31 (0)79 - 320 3366