mr. M. (Marcel) Smit

Advocaat

079 320 33 66
Linkedin


Curriculum Vitae

Marcel studeerde in 2008 af aan de Universiteit Leiden met als master straf- en strafprocesrecht. Direct na zijn studie is hij gaan werken bij een grote verzekeraar in de algemene civiele advies- en procespraktijk met arbeidsrecht als bijzondere specialisatie. In 2018 is hij overgestapt naar Bos van der Burg advocaten. Marcel is juridisch breed georiënteerd, heeft een grondige kennis van het civiele recht en ruime proceservaring. Hij staat met name bedrijven bij in uiteenlopende civiele kwesties, waaronder ook in de meest complexe zaken. In voorkomende gevallen treedt hij ook op namens particulieren.

Zijn praktijk richt zich voornamelijk op het aansprakelijkheids- en verbintenissenrecht, beslagrecht, incasso’s, bouwrecht en ondernemingsrecht. Daarnaast beslaat het arbeidsrecht een groot gedeelte van zijn praktijk. Marcel houdt van een praktische insteek en een duidelijke communicatie met zijn cliënten. Zorgvuldigheid staat bij hem hoog in het vaandel. Gecombineerd met zijn brede juridische kennis, komt hij snel tot de kern van de zaak en vindt hij de juiste oplossingen voor zijn cliënten.

Marcel is veelvuldig te vinden in de zittingszaal en procedeert waar nodig bij de rechtbank en het gerechtshof, maar ook bij andere instanties, zoals de raad van arbitrage voor de bouw, de arbitragecommissie van de KNVB of andere (geschillen)commissie en instanties.

Daarnaast heeft Marcel – als voetballer en zeiler – bijzondere interesse in en ervaring met het behandelen van zaken binnen de voetballerij alsmede zaken die betrekking hebben op watersport en (plezier)vaartuigen.

Marcel is lid van de volgende specialisatieverenigingen:

  • De Vereniging voor Arbeidsrecht (VvA)
  • -De Vereniging voor Sport en Recht (VSR)
  • De Vereniging van incasso- en procesadvocaten (VIA)

Contact

Forum Fontanus
Röntgenlaan 31
2719 DX Zoetermeer
+31 (0)79 - 320 3366