Bos van der Burg Advocaten Zoetermeer

Defensie erkent aansprakelijkheid voor ziek worden militairen

Defensie erkent aansprakelijkheid voor het ziek worden van militairen die onder andere hebben gewerkt met chroom VI. Een ex-medewerker van vliegbasis Twente heeft inmiddels een schadevergoeding van 100.000 euro ontvangen, meldt Jeanine Hennis-Plasschaert, minister van Defensie. Deze medewerker werkte met verf en oplosmiddelen waarin de kankerverwekkende stof chroom VI zat. Toentertijd is `nagelaten afdoende veiligheidsmaatregelen te nemen`.

Ook bij vier andere militairen heeft Defensie aansprakelijkheid erkend, maar het is nog niet zeker dat andere militairen met klachten over chroom VI ook een schadevergoeding zullen ontvangen. Hennis-Plasschaert meldt dat de militairen die wel erkenning krijgen met veel giftige stoffen in aanraking zijn gekomen, waaronder chroom VI.

Er wordt op dit moment onderzoek gedaan of er een directe relatie bestaat tussen gezondheidsklachten en de blootstelling aan giftig stoffen en de veiligheid op defensielocaties. De uitkomst van deze onderzoeken zal eind 2014 pas bekend zijn. Een woordvoerder meldt dat defensie nooit heeft ontkend dat chroom een gevaarlijke stof is en dat in de jaren negentig dan ook verschillende veilheidsmaatregelen ingevoerd zijn.

Bron: Profnews.nl

Bos van der Burg Advocaten is een full-service advocatenkantoor, gevestigd in Zoetermeer. Wij bedienen het bedrijfsleven: van midden- en kleinbedrijf tot beursgenoteerde fondsen. Daarnaast adviseren wij ook particulieren en overheden.

De aanpak van onze advocaten kenmerkt zich door onze snelheid van handelen, korte lijnen en hoogwaardige kwaliteit, tegen een vooraf duidelijk én concurrerend tarief. Zo weet u waar u aan toe bent.

Bos van der Burg is samenwerkend partner van TLN en FME en lid van het internationale (advocaten)netwerk Pragma International.

Gepubliceerd door