Bos van der Burg Advocaten Zoetermeer

Detacheren werknemers 'schimmig'

De Europese regels voor het detacheren van buitenlandse werknemers in Nederland worden te vaak misbruikt. Nederlandse werknemers hebben daardoor soms te maken met oneerlijke concurrentie van goedkope buitenlanders.

Dat meldt de Sociaal Economische Raad (SER) in het ontwerpadvies Arbeidsmigratie dat woensdag verschijnt, schrijft de Volkskrant.

Detacheringsrichtlijn
Bedrijven kunnen sinds 1996 dankzij de detacheringsrichtlijn makkelijker met hun eigen personeel aan projecten over de grens werken. Detacheren is maximaal twee jaar toegestaan en is bedoeld voor bijvoorbeeld een Pools metaalbedrijf dat met eigen lassers een klus aanneemt in de Eemshaven.

Polen
De Polen krijgen dan loon volgens de Nederlandse normen, maar betalen sociale premies en aanvullend pensioen in hun thuisland. Detachering is dankzij de lagere sociale lasten een verdienmodel, constateert de SER.

Bron: De Ondernemer

Bos van der Burg Advocaten is een full-service advocatenkantoor, gevestigd in Zoetermeer. Wij bedienen het bedrijfsleven: van midden- en kleinbedrijf tot beursgenoteerde fondsen. Daarnaast adviseren wij ook particulieren en overheden.

De aanpak van onze advocaten kenmerkt zich door onze snelheid van handelen, korte lijnen en hoogwaardige kwaliteit, tegen een vooraf duidelijk én concurrerend tarief. Zo weet u waar u aan toe bent.

Bos van der Burg is samenwerkend partner van TLN en FME en lid van het internationale (advocaten)netwerk Pragma International.

Gepubliceerd door