Bos van der Burg Advocaten Zoetermeer

Eenvoudige geschillen worden door eKantonrechter snel behandeld

Door de introductie van de online eKantonrechter, die geschillen tussen burgers en bedrijven behandelt, kan iedereen een rechtszaak via de computer starten, voeren en volgen. Op deze manier kan er veel tijd bespaard worden. De uitspraak van de eKantonrechter volgt namelijk al binnen acht weken.

`Het zijn eenvoudige geschillen over de drie w`s: wonen, winkelen en werken`, vertelt Rob Cremers, een van de zes eKantonrechters in Nederland. Het is wel een voorwaarde dat de partijen nog met elkaar door een deur kunnen en ze moeten het er over eens dat zijn er een online rechtszaak zal plaatsvinden. `Als de emoties de overhand nemen, wordt het lastig`, meldt Cremers.

De procedure van eKantonrechter is als volgt. Via de site rechtspraak.nl kan de eisende partij een civiele procedure opstarten. Als de tegenpartij zijn standpunt online heeft ingevuld, wordt er een beveiligd digitaal dossier aangemaakt waar de eKantonrechter en partijen kunnen inloggen. Cremers vertelt dat er hierna binnen een paar weken één mondelinge zitting plaats zal vinden waar het vonnis zal worden uitgesproken.

Bron: Profnews

Bos van der Burg Advocaten is een full-service advocatenkantoor, gevestigd in Zoetermeer. Wij bedienen het bedrijfsleven: van midden- en kleinbedrijf tot beursgenoteerde fondsen. Daarnaast adviseren wij ook particulieren en overheden.

De aanpak van onze advocaten kenmerkt zich door onze snelheid van handelen, korte lijnen en hoogwaardige kwaliteit, tegen een vooraf duidelijk én concurrerend tarief. Zo weet u waar u aan toe bent.

Bos van der Burg is samenwerkend partner van TLN en FME en lid van het internationale (advocaten)netwerk Pragma International.

Gepubliceerd door