Bos van der Burg Advocaten Zoetermeer

GOO-rechter voor een snelle gezamenlijke oplossing

Gericht-Op-Oplossing (GOO) heet de nieuwe aanpak waarmee de Rechtbank Amsterdam van start gaat. Partijen kunnen hiervoor kiezen bij de handelsrechter, familierechter en kantonrechter. De rechter ondersteunt dan actiever het gezamenlijke doel van partijen om tot een oplossing te komen. Zo zullen zij meer doorvragen naar de achterliggende belangen in het conflict. Voorwaarde voor de GOO-behandeling is wel dat de betrokken partijen bereid zijn een oplossing te vinden.

De Rechtbank benadrukt dat de nieuwe procedure geen mediation is. Als partijen er toch niet uitkomen, kan de rechter altijd zelf een uitspraak doen.

Over een jaar wordt de GOO-aanpak geëvalueerd.

Bron: MR Online

Bos van der Burg Advocaten is een full-service advocatenkantoor, gevestigd in Zoetermeer. Wij bedienen het bedrijfsleven: van midden- en kleinbedrijf tot beursgenoteerde fondsen. Daarnaast adviseren wij ook particulieren en overheden.

De aanpak van onze advocaten kenmerkt zich door onze snelheid van handelen, korte lijnen en hoogwaardige kwaliteit, tegen een vooraf duidelijk én concurrerend tarief. Zo weet u waar u aan toe bent.

Bos van der Burg is samenwerkend partner van TLN en FME en lid van het internationale (advocaten)netwerk Pragma International.

Gepubliceerd door