Bos van der Burg Advocaten Zoetermeer

Hoge ontslagvergoeding flexwerkers verrast werkgevers

De nieuwe, verplichte transactievergoeding die 1 juli 2015 ingaat, blijkt hoger dan verwacht, waarschuwen werkgeversorganisatie AWVN en uitzendkoepel ABU. De vergoeding werkt met terugwerkende kracht, iets waar werkgevers niet op voorbereid waren. Dat betekent dat ook tijdelijke contracten uit het verleden bij elkaar worden opgeteld.

De nieuwe regels treffen vooral sectoren die zwaar leunen op seizoenwerkers, zoals de glas- en tuinbouw en mediawereld. Werkgevers hielden altijd onderbrekingen van meer dan drie maanden aan tussen contracten, om het ontstaan van `ketens` te voorkomen. De overgangsregeling geldt wel voor de contractplicht, maar niet voor het recht op transitievegoeding. Alle contracten die niet meer dan zes maanden werden onderbroken, tellen met terugwerkende kracht als één dienstverband.

De regeling moet de verschillen tussen vaste- en flexwerkers verkleinen. Zowel vaste als tijdelijke werknemers hebben na twee jaar recht op de transitievergoeding. Seizoenswerkers die geen nieuw contract krijgen, hebben straks recht op forse vergoedingen. De maximale transactievergoeding is 75.000 euro of een jaarsalaris. Bedrijven hebben hier nooit op kunnen anticiperen. Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken stelt desgevraagd geen aanleiding te zien voor aanpassing van de wet.

Bron: Profnews

Bos van der Burg Advocaten is een full-service advocatenkantoor, gevestigd in Zoetermeer. Wij bedienen het bedrijfsleven: van midden- en kleinbedrijf tot beursgenoteerde fondsen. Daarnaast adviseren wij ook particulieren en overheden.

De aanpak van onze advocaten kenmerkt zich door onze snelheid van handelen, korte lijnen en hoogwaardige kwaliteit, tegen een vooraf duidelijk én concurrerend tarief. Zo weet u waar u aan toe bent.

Bos van der Burg is samenwerkend partner van TLN en FME en lid van het internationale (advocaten)netwerk Pragma International.

Gepubliceerd door