Bos van der Burg Advocaten Zoetermeer

http://www.mr-online.nl/juridisch-nieuws/23559-adolescentenstrafrecht-treedt-in-werking

Het adolescentenstrafrecht treedt 1 april in werking. Het kabinet wil hiermee de criminaliteit van risicojongeren beter en effectiever aanpakken door de rechter van een breder pakket aan maatregelen te voorzien. De rechter kan afhankelijk van de ontwikkeling van de jongere kiezen voor het jeugdstrafrecht of het gewone strafrecht. Het adolescentenstrafrecht kan worden toegepast op jongeren van 16 tot 23 jaar.

Het jeugdstrafrecht en het gewone strafrecht blijven gewoon naast elkaar bestaan. Door het adolescentenstrafrecht wordt de grens tussen het jeugdstrafrecht en het gewone strafrecht flexibeler. Hierdoor kunnen rechters de meest passende maatregel voor de jongere opleggen.

De kern van het adolescentenstrafrecht is dat de rechter aan jongeren die een strafbaar feit plegen op het moment dat ze ouder dan 16 zijn, maar nog geen 23 jaar, meer dan voorheen rekening houdt met de ontwikkelingsfase van de jongere. De nieuwe wet geeft de rechterlijke macht een grotere keuze aan sancties voor deze adolescenten, omdat tot het 23ste jaar ook het jeugdstrafrecht kan worden toegepast.

Klik voor het hele bericht hier.

Bron: Mr Online.nl

Bos van der Burg Advocaten is een full-service advocatenkantoor, gevestigd in Zoetermeer. Wij bedienen het bedrijfsleven: van midden- en kleinbedrijf tot beursgenoteerde fondsen. Daarnaast adviseren wij ook particulieren en overheden.

De aanpak van onze advocaten kenmerkt zich door onze snelheid van handelen, korte lijnen en hoogwaardige kwaliteit, tegen een vooraf duidelijk én concurrerend tarief. Zo weet u waar u aan toe bent.

Bos van der Burg is samenwerkend partner van TLN en FME en lid van het internationale (advocaten)netwerk Pragma International.

Gepubliceerd door