Bos van der Burg Advocaten Zoetermeer

Jeugdcriminaliteit blijft dalen

De jeugdcriminaliteit is in 2014 opnieuw gedaald. Er waren eind vorig jaar 623 problematische jeugdgroepen, een afname van 18% ten opzichte van het jaar daarvoor. Dat blijkt uit cijfers die minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie vandaag bekendmaakt. In die cijfers wordt onderscheid gemaakt tussen hinderlijke jeugdgroepen, groepen die overlast geven en criminele jeugdbendes. Sinds 2009 is in alle categorieën een daling te zien.

Het indammen van jeugdcriminaliteit is volgens Van der Steur een prioriteit van het kabinet. Omdat het Openbaar Ministerie, politie, scholen, leerplichtambtenaren en vele anderen samenwerken, worden er volgens hem goede resultaten behaald. `Dat betekent concreet minder slachtoffers en meer veiligheid in buurten en wijken`, zegt hij.

De cijfers zijn mede samengesteld door politie, justitie en gemeenten. Minister van der Steur zweert dat de daling van de cijfers niet komt doordat jonge criminelen uit het zicht verdwijnen. `De agenten en burgemeesters hebben daar plaatselijk goed zicht op`, zegt hij. Ook Liesbeth Huyzer, politiechef van Noord-Holland en landelijk portefeuillehouder Jeugd, is van mening dat de huidige aanpak de `goede koers` is.

Bron: Profnews

Bos van der Burg Advocaten is een full-service advocatenkantoor, gevestigd in Zoetermeer. Wij bedienen het bedrijfsleven: van midden- en kleinbedrijf tot beursgenoteerde fondsen. Daarnaast adviseren wij ook particulieren en overheden.

De aanpak van onze advocaten kenmerkt zich door onze snelheid van handelen, korte lijnen en hoogwaardige kwaliteit, tegen een vooraf duidelijk én concurrerend tarief. Zo weet u waar u aan toe bent.

Bos van der Burg is samenwerkend partner van TLN en FME en lid van het internationale (advocaten)netwerk Pragma International.

Gepubliceerd door