Bos van der Burg Advocaten Zoetermeer

Kantonrechtersformule niet gevolgd in geval fiscale constructie tbv hoger netto gezinsinkomen

Verzoek ontbinding arbeidsovereenkomst, art. 7.685 BW. Gebleken is dat arbeidsovereenkomst tussen partijen is aangegaan in het kader van een fiscale constructie, teneinde een hoger nettogezinsinkomen voor partijen te genereren. Inherent aan deze constructie is dat een verstoring in de personlijke relatie tussen partijen een verandering van omstandigheden oplevert die maakt dat voortzetting van de arbeidsovereenkomst niet langer mogelijk is. Het verzoek tot ontbinding van de arbeidsovereenkomst wordt dan ook toegewezen, zonder dat aan verweerster een vergoeding wordt toegekend. Gelet op het onderhavige atypische geval ziet de kantonrechter geen aanleiding om de kantonrechtersformule te volgen. Tekst essentie uit uitspraak/beschikking: ECLI:NL:RBZWB:2013:10281 Instantie Rechtbank Zeeland-West-Brabant Datum uitspraak 25-08-2013

Bron: Juridisch Dagblad

Bos van der Burg Advocaten is een full-service advocatenkantoor, gevestigd in Zoetermeer. Wij bedienen het bedrijfsleven: van midden- en kleinbedrijf tot beursgenoteerde fondsen. Daarnaast adviseren wij ook particulieren en overheden.

De aanpak van onze advocaten kenmerkt zich door onze snelheid van handelen, korte lijnen en hoogwaardige kwaliteit, tegen een vooraf duidelijk én concurrerend tarief. Zo weet u waar u aan toe bent.

Bos van der Burg is samenwerkend partner van TLN en FME en lid van het internationale (advocaten)netwerk Pragma International.

Gepubliceerd door