Bos van der Burg Advocaten Zoetermeer

Nieuwe flexmaatregel: contractverlenging maand van tevoren melden

VNO-NCW en MKB-Nederland wijzen werkgevers erop rekening te houden met een nieuwe flexmaatregel die 1 juli ingaat. Werkgevers moeten voortaan werknemers een maand van tevoren schriftelijk laten weten of hun tijdelijk contract wordt verlengd. Als zij dat niet doen, kost hen dat een half tot een heel maandloon. Veel werkgevers zijn hier nog niet van op de hoogte, aldus de ondernemingsorganisaties. De maatregel maakt deel uit van de Wet flex en zekerheid. Nu kunnen werkgevers werknemers op de laatste werkdag vertellen dat het arbeidscontract niet wordt verlengd. Dit geldt niet meer voor contracten die aflopen vanaf 1 augustus van dit jaar. Is de werkgever twee weken te laat, dan moet hij de werknemer twee weken loon betalen. Is hij langer te laat, dan kan de werknemer een maandloon eisen. 

Ook andere onderdelen van de Wet flex en zekerheid gaan op 1 juli in werking. Daarbij gaat het onder meer om de proeftijd en het concurrentiebeding. De aanpassing van het aantal tijdelijke contracten gaat volgend jaar juli in. 

Bron: Accountancy Nieuws

Bos van der Burg Advocaten is een full-service advocatenkantoor, gevestigd in Zoetermeer. Wij bedienen het bedrijfsleven: van midden- en kleinbedrijf tot beursgenoteerde fondsen. Daarnaast adviseren wij ook particulieren en overheden.

De aanpak van onze advocaten kenmerkt zich door onze snelheid van handelen, korte lijnen en hoogwaardige kwaliteit, tegen een vooraf duidelijk én concurrerend tarief. Zo weet u waar u aan toe bent.

Bos van der Burg is samenwerkend partner van TLN en FME en lid van het internationale (advocaten)netwerk Pragma International.

Gepubliceerd door