Bos van der Burg Advocaten Zoetermeer

Ondernemer kan bij oneerlijke concurrentie naar Autoriteit Consument en Markt

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) zal zich niet langer bezighouden met voorlichting van gemeenten en andere overheden. De afgelopen twee jaar informeerde de autoriteit hen over de voorwaarden waaraan hun economische activiteiten moeten voldoen om niet concurrentievervalsend te zijn. Vanaf morgen zal de ACM echter bereikbaar zijn voor ondernemers die vinden dat de concurrentie nog steeds oneerlijk verloopt.

De verandering van het takenpakket van de ACM komt door het verlopen van de overgangstermijn die in de Wet markt en overheid staat. Twee jaar kregen gemeenten en andere overheden de tijd om hun bestaande economische activiteiten aan te passen, zodat concurrentievervalsing voorkomen wordt. Uit onderzoek blijkt dat 83% van de lagere overheden economische activiteiten verricht die ook door particuliere bedrijven worden gedaan.

De afgelopen twee jaar ontving de ACM niet veel klachten. Volgens bestuurslid Anita Vegter van de ACM komt dit door de onbekendheid van de wet en de terughoudendheid van ondernemers om te klagen over overheden waarvan zij vaak ook afhankelijk zijn. Daarom kunnen klachten ook anoniem ingediend worden.

Bron: Profnews

Bos van der Burg Advocaten is een full-service advocatenkantoor, gevestigd in Zoetermeer. Wij bedienen het bedrijfsleven: van midden- en kleinbedrijf tot beursgenoteerde fondsen. Daarnaast adviseren wij ook particulieren en overheden.

De aanpak van onze advocaten kenmerkt zich door onze snelheid van handelen, korte lijnen en hoogwaardige kwaliteit, tegen een vooraf duidelijk én concurrerend tarief. Zo weet u waar u aan toe bent.

Bos van der Burg is samenwerkend partner van TLN en FME en lid van het internationale (advocaten)netwerk Pragma International.

Gepubliceerd door