Bos van der Burg Advocaten Zoetermeer

Ondernemers vrezen nieuwe ontslagvergoeding

Bedrijven met veel seizoenswerkers maken zich zorgen over de nieuwe ontslagvergoeding die op 1 juli van kracht wordt. Door de nieuwe regels moeten ze mensen met een tijdelijk dienstverband veel eerder zo'n vergoeding gaan betalen. De vereniging van recreatieondernemers Recron vraagt ministerLodewijk Asscher (Sociale Zaken) op haar website de regels aan te passen.

Ook in de Tweede Kamer bestaat ongerustheid. Volgens VVD-Kamerlid Anne Mulder is er sprake van een ,,onbedoeld effect'' van de wet en moet er een oplossing komen. D66-Kamerlid Steven van Weyenberg vreest dat seizoenswerkers de dupe worden van de nieuwe regels. Om te voorkomen dat ze een ontslagvergoeding moeten betalen, zullen bedrijven hen massaal op straat zetten, voorspelt ook Mulder.

Bron: Elsevier

Bos van der Burg Advocaten is een full-service advocatenkantoor, gevestigd in Zoetermeer. Wij bedienen het bedrijfsleven: van midden- en kleinbedrijf tot beursgenoteerde fondsen. Daarnaast adviseren wij ook particulieren en overheden.

De aanpak van onze advocaten kenmerkt zich door onze snelheid van handelen, korte lijnen en hoogwaardige kwaliteit, tegen een vooraf duidelijk én concurrerend tarief. Zo weet u waar u aan toe bent.

Bos van der Burg is samenwerkend partner van TLN en FME en lid van het internationale (advocaten)netwerk Pragma International.

Gepubliceerd door