Bos van der Burg Advocaten Zoetermeer

Onduidelijkheid dreigt over nieuwe ontslagregels payrollmedewerkers

Zo`n 10 tot 20% van de uitzendkrachten gaat onder de nieuwe uitgebreidere ontslagbescherming vallen die per 1 januari in werking treedt voor payrollmedewerkers. Dit maakt het moeilijker voor werkgevers om payrollmedewerkers te ontslaan. De bescherming wordt gelijkgetrokken aan die voor werknemers in vaste dienst. Werkgevers moeten voortaan het ontslag bij uitkeringsinstantie UWV met bedrijfseconomische redenen onderbouwen. Ontslag zonder reden kan niet meer.

Brancheorganisatie ABU is bang dat veel uitzenders, die vaak veel kortere dienstverbanden faciliteren dan payrollbedrijven, voortaan zonder het te weten ook onder de nieuwe regels vallen. `Omdat de ontslagen straks op basis van de arbeidsovereenkomst getoetst worden in plaats van op basis van het werkgeversprofiel, is het voor veel uitzenders onduidelijk onder welk regime ze vallen`, zegt Maurice Rojer van de ABU.

De branche moet alle dossiers en administratie per 1 januari op orde hebben. De ABU pleitte ervoor om dit uit te stellen tot 1 juli, maar het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wil hier niets van weten. ABU staat wel achter de plannen, aldus Rojer. `Het is in het belang van de payrollbedrijven om het imago op te schonen.`

Bron: Profnews

Bos van der Burg Advocaten is een full-service advocatenkantoor, gevestigd in Zoetermeer. Wij bedienen het bedrijfsleven: van midden- en kleinbedrijf tot beursgenoteerde fondsen. Daarnaast adviseren wij ook particulieren en overheden.

De aanpak van onze advocaten kenmerkt zich door onze snelheid van handelen, korte lijnen en hoogwaardige kwaliteit, tegen een vooraf duidelijk én concurrerend tarief. Zo weet u waar u aan toe bent.

Bos van der Burg is samenwerkend partner van TLN en FME en lid van het internationale (advocaten)netwerk Pragma International.

Gepubliceerd door