Bos van der Burg Advocaten Zoetermeer

Raad: Kindgebonden budget geen inkomen

Het bedrag aan partneralimentatie mag niet worden verlaagd omdat een ouder al kindgebonden budget ontvangt. Het budget mag de onderhoudsbijdrage voor de ex-partner niet beïnvloeden.

Dat heeft de Hoge Raad vandaag bepaald in prejudiciële procedure, daarbij legt een lagere rechter een vraag voor aan de raad in een lopende procedure.

Het gerechtshof in Den Haag wilde van de raad weten of bij partneralimentatie rekening moet worden gehouden met het kindgebonden budget dat de ouder, die recht heeft op partneralimentatie, al ontvangt. Als het kindgebonden budget als inkomen aangemerkt wordt, zou de partneralimentatie lager kunnen uitvallen.

De raad redeneert dat het kindgebonden budget moet worden besteed aan de kinderen. Het is niet bestemd om te voorzien in het levensonderhoud van de verzorgende ouder. De behoefte aan partneralimentatie van deze ouder verandert dus niet door het kindgebonden budget, daarmee is het korten op partneralimentatie niet van toepassing.

Bron: de Telegraaf

Bos van der Burg Advocaten is een full-service advocatenkantoor, gevestigd in Zoetermeer. Wij bedienen het bedrijfsleven: van midden- en kleinbedrijf tot beursgenoteerde fondsen. Daarnaast adviseren wij ook particulieren en overheden.

De aanpak van onze advocaten kenmerkt zich door onze snelheid van handelen, korte lijnen en hoogwaardige kwaliteit, tegen een vooraf duidelijk én concurrerend tarief. Zo weet u waar u aan toe bent.

Bos van der Burg is samenwerkend partner van TLN en FME en lid van het internationale (advocaten)netwerk Pragma International.

Gepubliceerd door