Bos van der Burg Advocaten Zoetermeer

Rookverbod wordt in horeca steeds beter nageleefd

De Nederlandse horeca houdt zich steeds beter aan het rookverbod. In 2014 voerde de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit in totaal 6.464 inspecties uit in de `natte horeca`. Voor het overtreden van het rookverbod werden 1.321 boeterapporten opgemaakt en 389 schriftelijke waarschuwingen verzonden. Bij overige horecagelegenheden, zoals restaurants en sportkantines, zijn 16.398 inspecties uitgevoerd en volgden er 257 boete-rapporten en 230 schriftelijke waarschuwingen.

Er zijn 98 notoire overtreders gemeld, waarvoor afgelopen twee jaar drie of meer keren een boeterapport is opgemaakt. In 75% van de cafés (najaar 2013: 65%) en in 84% van de discotheken (71%) waren geen rokers aanwezig. De percentages zijn gebaseerd op metingen bij cafés en discotheken die niet van het rookverbod waren uitgezonderd. Ook bij cafés die wel onder de uitzondering vielen, is een opwaartse trend te zien in het aantal rookvrije gelegenheden. Bij de overige horecacategorieën is het nalevingspercentage ten minste 97%.

De locatie waar cafés zijn gevestigd, heeft invloed op de naleving van het rookverbod. Zo wordt in centra van grotere steden het rookverbod beter nageleefd dan in woonwijken en buitengebieden, waar kleine gemeenten toe behoren.

Bron: Profnews

Bos van der Burg Advocaten is een full-service advocatenkantoor, gevestigd in Zoetermeer. Wij bedienen het bedrijfsleven: van midden- en kleinbedrijf tot beursgenoteerde fondsen. Daarnaast adviseren wij ook particulieren en overheden.

De aanpak van onze advocaten kenmerkt zich door onze snelheid van handelen, korte lijnen en hoogwaardige kwaliteit, tegen een vooraf duidelijk én concurrerend tarief. Zo weet u waar u aan toe bent.

Bos van der Burg is samenwerkend partner van TLN en FME en lid van het internationale (advocaten)netwerk Pragma International.

Gepubliceerd door