Bos van der Burg Advocaten Zoetermeer

Stagnatie in korter maken van duur rechtszaken

Het is gerechten niet gelukt de tijd die rechtszaken duren in 2013 korter te maken. Met name in strafzaken en handelsconflicten loopt de duur van rechtszaken licht op. Dat blijkt uit de Kengetallen 2013 van de Rechtspraak. In dit jaarlijkse document worden prestaties van gerechten onderling met elkaar vergeleken. Het is een aanvulling op het jaarverslag van de Rechtspraak.

In een reactie zegt Frits Bakker, voorzitter van de Raad voor de rechtspraak, dat er de laatste tijd veel op de rechterlijke organisatie is afgekomen. “In 2013 werd de nieuwe gerechtelijke kaart van kracht, waardoor het aantal gerechten werd gereduceerd. Dat heeft veel gevergd. Ook zijn we bezig met een groot moderniseringsprogramma, dat veel van de organisatie vraagt en dat we uit eigen middelen moeten financieren. Er zijn grenzen aan wat je van mensen kunt vragen.”

Bron: Mr-Online

Bos van der Burg Advocaten is een full-service advocatenkantoor, gevestigd in Zoetermeer. Wij bedienen het bedrijfsleven: van midden- en kleinbedrijf tot beursgenoteerde fondsen. Daarnaast adviseren wij ook particulieren en overheden.

De aanpak van onze advocaten kenmerkt zich door onze snelheid van handelen, korte lijnen en hoogwaardige kwaliteit, tegen een vooraf duidelijk én concurrerend tarief. Zo weet u waar u aan toe bent.

Bos van der Burg is samenwerkend partner van TLN en FME en lid van het internationale (advocaten)netwerk Pragma International.

Gepubliceerd door