Bos van der Burg Advocaten Zoetermeer

VVD en PvdA: matchfixing voorkomen met gokwet

Regeringspartijen VVD en PvdA willen strenge regels voor het via internet gokken op sportwedstrijden om te voorkomen dat wedstrijden kunnen worden gemanipuleerd.

Gokken op de uitslag of de ruststand van een wedstrijd mag wel, maar geld inzetten op het moment van de eerste rode kaart bij voetbal of een foute opslag bij tennis mag niet. Bij het vaststellen van situaties die makkelijk te beïnvloeden zijn, het zogeheten matchfixing, worden wetenschappers betrokken en sportbonden als NOC*NSF en de KNVB. PvdA en VVD dienen hun voorstel maandag in. Het is een aanvulling op het voorstel waarmee het kabinet het online gokken legaal wil maken.

Bron: Elsevier

Bos van der Burg Advocaten is een full-service advocatenkantoor, gevestigd in Zoetermeer. Wij bedienen het bedrijfsleven: van midden- en kleinbedrijf tot beursgenoteerde fondsen. Daarnaast adviseren wij ook particulieren en overheden.

De aanpak van onze advocaten kenmerkt zich door onze snelheid van handelen, korte lijnen en hoogwaardige kwaliteit, tegen een vooraf duidelijk én concurrerend tarief. Zo weet u waar u aan toe bent.

Bos van der Burg is samenwerkend partner van TLN en FME en lid van het internationale (advocaten)netwerk Pragma International.

Gepubliceerd door