Bos van der Burg Advocaten Zoetermeer

Wetsvoorstel elektronische detentie verworpen

De Eerste Kamer heeft dinsdag 30 september het wetsvoorstel invoering elektronische detentieverworpen.

Het wetsvoorstel houdt in dat het een gedetineerde door middel van elektronisch toezicht wordt verboden een bepaalde plaats gedurende een bepaalde periode te verlaten. Gedetineerden die goed gedrag vertonen, kunnen dan het einde van hun straf, van tenminste 6 maanden, buiten de gevangenis doorbrengen. Het bestaande systeem van detentiefasering (gedetineerden geleidelijk terugbrengen in de maatschappij) wordt daarmee afgeschaft. In het plenaire debat van dinsdag 23 september 2014 uitten diverse woordvoerders bezwaren over het risico van recidive (opnieuw in de fout gaan) voor gedetineerden die geen elektronische detentie krijgen toegekend en geen gebruik meer kunnen maken van detentiefasering.  

Bron: Eerste Kamer

Bos van der Burg Advocaten is een full-service advocatenkantoor, gevestigd in Zoetermeer. Wij bedienen het bedrijfsleven: van midden- en kleinbedrijf tot beursgenoteerde fondsen. Daarnaast adviseren wij ook particulieren en overheden.

De aanpak van onze advocaten kenmerkt zich door onze snelheid van handelen, korte lijnen en hoogwaardige kwaliteit, tegen een vooraf duidelijk én concurrerend tarief. Zo weet u waar u aan toe bent.

Bos van der Burg is samenwerkend partner van TLN en FME en lid van het internationale (advocaten)netwerk Pragma International.

Gepubliceerd door