Kosten

hero

Spreekuur en kennismakingsgesprek

U kunt altijd vrijblijvend kennismaken met BOS VAN DER BURG. U bent van harte welkom tijdens ons spreekuur. Voor particulieren is ons spreekuur op woensdagmiddag tussen 14.00 uur en 17.00 uur. Voor bedrijven / MKB is het spreekuur elke dinsdagmiddag van 16.00 uur tot 17.30 uur. 

U dient voorafgaand aan ons spreekuur per e-mail of telefonisch uw komst te bevestigen. Uiteraard bent u ook van harte welkom op een ander tijdstip voor een oriënterend gesprek. Neemt u dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Tarief op maat

De werkzaamheden van de advocaten van BOS VAN DER BURG kunnen – indien u dit wenst – uiteraard nog steeds worden verricht voor een vast uurtarief. De hoogte van dit uurtarief is mede afhankelijk van de aard van het geschil en de draagkracht van de cliënt. Onze advocaten zullen u tijdens het eerste gesprek uitgebreid informeren over kosten.

Rechtsbijstandverzekering

Heeft u een rechtsbijstandverzekering? Dan kunnen we u vaak gratis helpen bij een procedure. Vraag naar de voorwaarden. 

Griffierecht

U zult, indien u in overleg met uw advocaat besluit een gerechtelijke procedure te starten, aan de rechtbank griffierecht moeten betalen. Dit is een bijdrage in de kosten van de rechtbank. Hoeveel griffierecht u betaalt, hangt af van de hoogte van de vordering en het onderwerp van het geschil. Rechtspersonen betalen een hoger griffierecht dan particulieren. Voordat een gerechtelijke procedure begint, zullen wij u altijd wijzen op de hoogte van het griffierecht. Achteraf geen verrassingen dus.

Particulieren

Bij BOS VAN DER BURG zijn ook advocaten werkzaam die u mogelijk ook kunnen bijstaan op basis van de gesubsidieerde rechtsbijstand. Dit wordt ook wel een ’toevoeging’ genoemd. Dat betekent dat de overheid een groot deel van de kosten van de advocaat betaalt. U zult wel een eigen bijdrage moeten betalen. De hoogte van uw eigen bijdrage kunt u hier berekenen. Bij een gerechtelijke procedure betaalt u tevens een gereduceerd bedrag aan griffierecht. De hoogte van de eigen bijdrage hangt af van uw inkomen en vermogen en wordt door de overheid vastgesteld. BOS VAN DER BURG zal tijdens het eerste gesprek kijken of u voor de gesubsidieerde rechtsbijstand in aanmerking komt.