Alimentatie Tijdens De Coronacrisis

De coronacrisis treft iedereen. Ook heeft de crisis financiële gevolgen. Wat heeft dit voor effect op bestaande alimentatieverplichtingen?

Bestaande alimentatieverplichtingen

Het wettelijk uitgangspunt is dat bestaande alimentatieverplichtingen dienen te worden nagekomen. Er moet dus gewoon worden betaald. Tenzij partijen anders overeenkomen. Of wanneer een Rechter anders bepaalt.

Wijziging alimentatieverplichtingen via mediation

Indien u door een inkomensdaling als gevolg van de coronacrisis de bestaande alimentaties niet meer kunt betalen, is de eerste stap om daarover met elkaar in overleg te gaan. Dit kan met hulp van een geregistreerd advocaat-mediator van Bos Van der Burg. Onze mediators mr. Kreber en mr. Govers kunnen op afstand via Conference Call of Skype het overleg tussen u en uw ex-partner begeleiden. Met mediation kan snel resultaat worden geboekt.

Wijziging alimentatieverplichtingen via een eigen advocaat

Indien u geen overleg op gang kunt brengen met uw ex-partner, ook niet via mediation, dan helpen de advocaten van Bos Van der Burg u graag. Het voltallige familierecht team, bestaande uit mr. Van den Berg, mr. Lok, mr. Kreber en mr. Govers, staan voor u klaar. Zij kunnen uw ex-partner aanschrijven, om zo de onderhandeling over een (voorlopige) alimentatiewijziging op gang te brengen. Zo nodig kunnen er ook de nodige (spoed)procedures door hen worden gestart.

Niet nagekomen alimentatieverplichtingen

Weigert uw ex-partner om de alimentatieverplichtingen na te komen? De advocaten van Bos Van der Burg kunnen u helpen om het overleg met uw ex-partner tot stand te brengen, om zo nodig betaling af te dwingen. Zij kunnen u ook assisteren bij het inschakelen van een incasso-instantie of deurwaarderskantoor

Contact

Mocht u met betrekking tot dit onderwerp vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met de gespecialiseerde familierecht advocaten en mediators van Bos Van der Burg via 079-3203366 of via info@bosvanderburg.nl.

Ook tijdens de coronacrisis zijn wij de gehele week telefonisch bereikbaar en staan we voor u klaar.