Komt mijn bedrijf in aanmerking voor de WHOA?

Is uw omzet gedaald en heeft u veel (problematische) schulden? Een faillissement ligt dan op de loer, maar misschien biedt de WHOA een uitkomst. Met de WHOA voorkomt u een faillissement en kunt u schuldeisers dwingen akkoord te gaan met een regeling.

Welke eisen stelt de WHOA?

Niet alle bedrijven komen in aanmerking voor de WHOA. U moet namelijk levensvatbare bedrijfsactiviteiten hebben, zodat u na de WHOA-herstructurering weer succesvol kan ondernemen. Tegelijkertijd moet het aannemelijk zijn dat u zonder herstructurering op korte termijn failliet zal gaan.

Anders dan bij de bekendere (pre-pack) doorstart, vraagt de WHOA om meer opening van zaken te geven. U zult bijvoorbeeld voldoende informatie moeten aanleveren over de financiële situatie van uw bedrijf, opdat u dan aannemelijk kan maken dat het akkoord uw bedrijf er weer bovenop helpt. Denk daarbij aan het overleggen van het voorgenomen akkoord aan alle schuldeisers alsook aan het overleggen van recente jaarrekeningen. Daarnaast zult u schuldeisers moeten overtuigen van de levensvatbaarheid van uw onderneming, bijvoorbeeld met een taxatierapport.

Heeft u vragen over de WHOA? Heeft uw onderneming schulden die u waarschijnlijk niet meer kunt betalen? Neem contact op met een van de advocaten van Bos Van der Burg advocaten via tel. 079 320 3366.