Opheffen beslaglegging om misbruik coronasteun?

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft op de bankrekeningen van zo’n 400 bedrijven beslag laten leggen. Mogelijk volgen meer beslagleggingen. De RVO is van mening dat deze bedrijven misbruik hebben gemaakt van de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). Deze coronasteunmaatregel is bedoeld voor ondernemers en zzp’ers die meer dan 30 procent van hun omzet zagen verdampen tijdens de coronacrisis en daardoor de vaste lasten niet meer kunnen betalen.

Wat kunt u doen?

Heeft de RVO beslag laten leggen op uw bankrekening? Als u geen ‘last’ heeft van dit beslag, dan kunt u de hoofdprocedure in principe afwachten. Ondervindt u daarentegen problemen van dit beslag, dan kunt u een advocaat vragen om voor u een kort geding te starten om zo het beslag op te heffen. U dient daarvoor aan te tonen dat de vordering van de RVO ondeugdelijk is, oftewel dat u geen misbruik heeft gemaakt van de TVL. Ook kunt u ervoor kiezen vervangende zekerheid te bieden, bijvoorbeeld middels een bankgarantie, pandrecht of hypotheekrecht.

Heeft u vragen over een beslaglegging? Neem contact op met Bos Van der Burg Advocaten via tel. 079 320 3366 of info@bosvanderburg.nl.